Navštivte opomíjenou metropoli Hongkong

    Proč byste se měli vydat na cesty do Hongkongu? Co zde můžete vidět a zažít a také jaké jsou největší stereotypy, zažité o tomto městě? Pokračujte dále ve čtení, určitě se pak rozhodnete, že strávit zde pár dní na cestách Čínou určitě stojí za to.

    §  Je Hongkong čínským městem, nebo není?
    Hongkong byl dlouho, až do poloviny devatenáctého století pod Čínskou nadvládou. Pak se na několik desítek let osamostatnil, ovšem v roce 1997 se opět vrátil k čínskému státu. Na počátku tisíciletí se stal částečně samostatnou jednotkou, spadající katastrálně pod Čínskou lidovou republiku s výhradou, že na Hongkongu nebude zaveden socialistický systém. Hongkong je tedy kapitalistickou zemí, a to minimálně do roku 2050, kdy tato smlouva vyprší.

    Kde se nachází Hongkong
    Jedná se o souostroví jenom kousek od čínského pobřeží. Leží v Čínském moři a sestává se na dvou ostrovech, Hongkong, ten hlavní, na kterém je větší část centra města, a Lantau. Tomuto městu však patří také řada menších ostrovů okolo těchto dvou velkých. Celkem na všech ostrovech Hongkongu žije asi sedm milionů lidí.

    §  Lidé se zde nikdy necítili jako součást pevninské části. Jsou to ostrované a necítí se závislí na pevnině nebo na Čínské lidové republice.

    Všechny tváře tohoto města:

    1.       Přístavy
    2.       Rybolov
    3.       Pláže
    4.       Mafie
    5.       Pašování

    Tohle je realita ostrova, kterou lidé zde považují za součást jejich života. Děje se to všude, v zemích kapitalismu nebo socialismu. Toto město neustále hrozí svými revolucemi, jsou pyšní na to, že jsou ostrované a nechtějí se stát součástí socialistické kultury pevninské Číny.

    Můžete se zde ocitnout jenom mezi přestupem mezi lety, pokud pokračujete dále do Japonska, nebo třeba do Malajsie, Thajska nebo Singapuru. Ale také se tady můžete na několik dní zastavit a pokochat se místními krásami. Nebudete litovat.